dinsdag, 14 november 2017 19:01

Plato Tienen - Remy Boys II: 2-2

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Op een druilerige wapenstilstand-namiddag begaf de leider in 3de klasse zich richting Tienen voor een verraderlijke match tegen subtopper Plato Tienen. Helaas zonder keeper Frie en spits Ray, die in de zieken –en babysitboeg achterbleven. Een grote aderlating, zo bleek. Koen had dan al enig onraad geroken en wierp zich op als Chinese vrijwilliger om in doel te staan, waarvoor hulde. Blauwe plekken waren achteraf zijn deel. Daarvoor een solide verdediging met Roel, Fokke, Bert en Antoon. Een middenveld bestaande uit Jos als meester-recuperateur, Radja (ikzelf) en Mette als creatieve duizendpoot. Vooraan vatten Jonas, Michiel en A3 post. Bram, Jou/Jou en … speler-trainer Doucet hielden de bank warm.

 

De match begon niet slecht voor de Boys. De tegenstander werd redelijk goed opgevangen, captain Jos heerste over de middencirkel en de eerste kansen dienden zich aan. Jonas besloot oog-in-oog op de keeper van Plato en wat afstandsschoten vlogen rakelings en veel minder rakelings langs of over. De scheidsrechter kandideerde dan al voor de beste hoofdrol van de namiddag, met een paar arbitraire “off-sides” die voor ons voor het blote oog niet waarneembaar waren, maar evenwel niet aan zijn arendsoog ontsnapten, hardhandig elk protest de kop indrukkend, en met een gesofisticeerd systeem om te bepalen wanneer een weggetrapte bal wel (binnen de atletiekpiste) dan wel zeker niet gehaald mocht worden (buiten de atletiekpiste). Het spel lag voortdurend stil. Winnend op punten gingen we de rust in met een 0-0-stand. Fysiek hadden we Tienen dan al uitgeteld.

 

Jou/jou en Bram kwamen Michiel en A3 aflossen. De tweede helft begon echter slecht. De eerste aanval van Tienen in de wedstrijd werd door onze verdediging weggewerkt in de voeten van een Plato-speler die er direct zijn voet tegen zette. Mooi in de hoek. Koens karpersprong mocht niet baten. De nervositeit bij de bezoekers steeg, recht evenredig met de frustratie. Het rook er naar leidersstress. De scheidsrechter bleef even deskundig fluiten als de auteur van dit stuk harp kan spelen en de potjes gingen koken. Goed voetbal bleef uit en we verloren teveel tijd met discussiëren over vanalles en nog wat. Jonas kwam nog een paar keer voor doel, maar raakte niet voorbij de doellijn. Gelukkig was daar Antoon die op een mooie waai-corner van Mette binnen kopte. 1-1. Erop en erover? Helaas niet. Bij een spelhervatting was enige onoplettendheid van de Remy Boys (en van de scheidsrechter –  OFFSIDE!) genoeg om een Plato-speler alleen voor het doel van Koen te laten verschijnen. Die kwam iets te vroeg uit en de 2-1 stond op het bord. 

 

De tijd drong nu echt wel en alleen het ten tonele verschijnen van een Deus ex Machina kon de Remy Boys nog over de streep trekken. En warempel … er bleek er zo één toch wel op de bank te zitten, zeker? Spelers-meester-tacticus Douce kwam als een fris “konijn op het plein” gelopen, recht de spits in, en de vlam sloeg in de pan. Bram naar Mette. Mette naar Radja. Radja werd uiteraard contractueel verplicht om Douce aan te spelen, die hem in de hoek knalde. 2-2! Erop en erover? Helaas niet. De Remy Boys begonnen in een onuitgegeven, aanvallende 1-1-9-opstelling te spelen en dat brak hen bijna nog zuur op, toen een Plato-speler op een voorzet onbegrijpelijk over kopte. De ref vergat nog een lichte penaltyfout op Douce te fluiten, op basis van een obscuur artikel in het wedstrijdreglement. Het gedraaf, gefoeter, gepalaver dat daarop nog volgde, bracht verder geen soelaas. 

 

Gebroken carrières, verloren ambities? De Remy Boys stonden na het weekend nog altijd op de 1ste plek, maar het puntenverlies smaakte erg zuur. De ref kon zeker als zondebok dienen, maar ook de Remy Boys hadden boter op het hoofd. Mistroostig kleefden ze hun gezichten tegen de natte ruit. Tegen dit Tienen moest altijd gewonnen worden ...  In een hoekje genoot de Deus ex Machina stilletjes van zoveel glorie.

Additional Info

  • Uitslag: 2-2
  • Doelpuntenmakers: Maarten A. en Douce
  • Man van de match: Douce
  • Datum: zaterdag, 11 november 2017
Read 11832 times Last modified on dinsdag, 14 november 2017 19:02

Komende wedstrijden

There are no events at this time

Volg ons op Facebook

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg