woensdag, 22 november 2017 08:25

Remy Boys I - Alpia Tildonk:2-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)

RB I – Alpia Tildonk

In eerste nationale ontvingen de Remy Boys rode lantaarn Alpia Tildonk. Kris kon op het grootste deel van zijn kern rekenen, maar moest toch op een aantal plaatsen wat puzzelen. De volgende elf stonden aan de aftrap: Maarten F. In de goal, Robbe, Dieter, Christophe en Jakke H vormden de achterlijn, PC, Mich, Jan S. het middenveld en in de voorlinie Lucas, Matthias en Jokke I.

Het duidelijke verschil in de stand was op het veld niet onmiddellijk merkbaar. De Remy Boys hadden een licht overwicht in de eerste helft, maar de betere kansen waren toch voor Alpia. Het werd achteraan zelfs een aantal keren behoorlijk warm na slordig verdedigen. Gelukkig stond Maarten goed te keepen en werd de bal ook enkele keren in laatste instantie ontzet. 0-0 was dus een terechte ruststand.

Ook in de tweede helft hadden de Boys iets meer balbezit, maar onder druk van de kort opzittenden Alpianen lukte de laatste pas telkens niet. Het was wachten tot een klasseflits van een hard werkende Jan S om de match open te breken. Jan kreeg de bal aangespeeld aan de hoek van baklijn en legde hem proper binnen. 1-0!

Lang kon Kris niet genieten van de goal want hij moest al snel enkele gedwongen wissels doorvoeren. Bram kwam de geblesseerde Christophe vervangen en Arne kwam voor Mich. Nog maar eens werd de sterkte van de bank bewezen, want de Remy Boys gingen door op hun elan. Gouden wissel Bram prikte mooi de 2-0 binnen! Alpia moest na een blessure van hun centrale middenvelder, bij gebrek aan reservespelers, het laatste kwartier met 10 verder. Een sterk spelende Jokke I kon van de ruimte profiteren en werd mooi de diepte ingespeeld. Oog in oog met de keeper werkte hij koelbloedig af, maar de ref, die bezig was het record Duvel drinken op een zaterdagnamiddag te verpulveren, had blijkbaar een roze olifant in offside zien staan en keurde de goal onbegrijpelijk af.

Maarten stond ook in de tweede helft pal met enkele mooie reddingen, maar kon niet voorkomen dat een doorgebroken speler de aansluitingstreffer maakte. 2-1. Jokke Mozes kwam Jokke I nog vervangen in de spits voor wat extra druk naar voren. De laatste minuten waren nog even bibberen, maar de Boys gaven de drie punten niet meer uit handen. Hiermee sluiten de leeuwen aan bij de top vijf en komt er stilaan een kloofje met de rest.

 

© Fre

Additional Info

  • Uitslag: 2-1
  • Doelpuntenmakers: Jan S. en Bram R.
  • Man van de match: Bram R.
  • Datum: zaterdag, 18 november 2017
Read 11269 times Last modified on woensdag, 06 december 2017 20:04

Komende wedstrijden

There are no events at this time

Volg ons op Facebook

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg