Print this page
maandag, 15 januari 2018 16:30

Ani Mechelen - Remy Boys II: 4-5

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Een Werder Bremen-Anderlecht-achtige match, maar dan met goede afloop

De nieuwsjaarskater nog maar net verwerkt of daar stond de seizoensknaller Remy Boys – Ani Mechelen al op de agenda. Nummer 1 tegen nummer 2. De thuismatch in de heenronde werd ietwat opportunistisch door de Boys gewonnen voor de groene tafel, 5-0 door een slecht ingevuld spelersblad van Ani, maar daar konden ze niet nog eens op rekenen.

De opstelling was redelijk onuitgegeven: Forceville in doel, kapitein Wikke en hip-hip-jarige Anthoon als centrale verdediging, en voorts Fokke, Bert, Jos, Radja, Ruben, Joujou, Peejee en Ray. Peter, A3, Jelle, Robbe en Jakke verkleumden op de bank.

De match ontplofte onmiddellijk zoals een fles cola, wanneer je er mentos-snoepjes in steek. Na een kwartier stonden de gretige en overgeconcentreerde Boys al 0-3 voor. De auteur van dit stuk kon nauwelijks de doelpunten bijhouden, maar juichte alvast hard “jochei” na een rake kopbal van Ray en twee lage schuivers van Ruben. Match gespeeld, zo leek het. De gedachten van de boys dwaalden al af naar verre exotische landen, tot ze doorhadden dat Ani Mechelen verdomd goed kon voetballen. Allemaal wilden ze de bal op Messiaanse wijze binnen dribbelen. Zelfs de libero begon aan een super-G-slalom door een woud van Remy Boys. Een afstandsschot, een slecht weggewerkte corner en een bal in de winkelhaak later, stonden de bordjes opnieuw gelijk, om erna Ani nog eens te zien scoren na een mooie soloactie. Van 0-3 naar 4-3, we waren een half uur bezig. Voor de rust scoorde Joujou echter nog gevleid de gelijkmaker, een belangrijk doelpunt zou later blijken.

De boys waren al tevreden met een punt en bleven opmerkelijk lang in de kleedkamer uitrusten. De tweede helft begon met een Ani-storm die pas naar het einde van de wedstrijd zou luwen. Heen en weer draven, hard tackelen en gaten dichten was de boodschap. Jakke en Robbe, en daarna Peter/Adri, kwamen de ploeg vanachter dicht metselen. Op een zeldzame counter maakte Ray er warempel nog 4-5 van, waarna het dribbelwerk van Ani weer opnieuw kon beginnen. Anthoon en Robbe verhinderden met gevaar voor eigen ledematen de gelijkmaker. Het vertrouwen in een goede afloop groeide. Achteraan bij Ani werden ze moe. Peter, Ray en Adri dreigden het genadeschot nog te geven, maar er bleef een stukje kauwgum aan de trekker haperen.

Dolle taferelen bij het laatste fluitsignaal in Bonheiden zaterdagavond. De Boys waren allen tien centimeter groter geworden.

© Steven a.k.a. Radja

Additional Info

  • Uitslag: 4-5
  • Doelpuntenmakers: Ray x2, Ruben x2 en Joujou
  • Man van de match: Ruben
  • Datum: zaterdag, 13 januari 2018
Read 16470 times Last modified on maandag, 15 januari 2018 16:43
Administrator

Latest from Administrator