zondag, 17 maart 2019 21:41

Alpia Tildonk - Remy Boys I: 1-3

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Kris had duidelijk gewaarschuwd dat het een aartsmoeilijke match zou worden tegen een Alpia op dreef de laatste weken.  Met maar liefst 6 zwarte parels, zelfs één speler van Tildonk en ene van Haacht en de rest weet ik niet. Hun voorzitter heeft het al jaren moeilijk om zijn ploeg drijvende te houden, een paar seizoenen terug heeft hij zelfs beroep moeten doen op een buslading polen, maar toch respect voor de man. 

Maar dat was buiten de waard - in dit geval weer een scheidsrechter door onze Bond gestuurd - gerekend die zich helemaal liet gaan als hun 12e of zelfs 13e man. Ik gebruik met opzet het woord'gaan' omdat hij slechts een paar keer zich inspande om een zeer kort loopje te placeren en de rest bekeek vanaf een cirkel van hooguit tien meter rond de middencirkel. Om niet te overdrijven houd ik het hier bij drie duidelijke handsballen (waarvan één gevolgd door een goal van Alpia) en een overduidelijk penalty (Sam wordt letterlijk op de grond geduwd) die hij niet fluit, ook de supporters van Alpia konden hun ogen niet geloven en bekeken het met ongeloof. Het is toch een echte schande dat de Bond blijkbaar moet beroep doen op veel te oude mannen, in dit geval zelfs ene die niet meer bij de kblvb mocht fluiten. Dat  dat soort onbekwaamheid waardoor een match een nachtmerrie wordt voor supporters én voor spelers, is kortweg ontoelaatbaar. Aan de Bond om een minimale controle en evaluatie te doen van hun scheidsrechters.

Kort nog over de match dan: de voorspelling van de coach kwam uit, een heel stuk van de eerste helft liepen we achter de feiten aan, vooral ook zoals gezegd door de 12e man. Uiteindelijk kregen we wel een goal binnen na niet gefloten handsspel. 

Tijdens de rust heeft Kris de spelers bezworen die man uit hun hoofd te bannen. Ook met een paar nuttige vervangingen, eerst met Floris en Bram R en een beetje later een herrezen Mich, begonnen  de boys er aan, onbevangen en precies. Buiten een paar gevaarlijke uitbraken werd de match nu gespeeld op de helft van Alpia. Op het uur past Mich naar Sam en dan weet je het:1-1. Pirre bedient 10' later Floris die naar voor was gevlinderd en volgt nr 2. De kers op de taart komt 5' voor affluiten en  de steeds hardwerkende Pirre bedient nog eens Sam die daarmee weer eens zijn gemiddelde van de vorige matchen haalt: 2 doelpunten op zijn conto, eindstand 1-3.

 

Additional Info

  • Uitslag: 1-3
  • Doelpuntenmakers: Sam 2x, Floris
  • Man van de match: de scheids(lul van de match
  • Datum: zaterdag, 16 maart 2019
Read 2566 times Last modified on maandag, 18 maart 2019 09:22
Van Holm Jan

Peter

Komende wedstrijden

There are no events at this time

Volg ons op Facebook

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg