dinsdag, 07 november 2017 10:28

Remy Boys I - KWB Scherpenheuvel: 7-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Na 2 weken radiostilte zijn uw succesreporters terug. Dat deze radiostilte samenviel met 2 dramatisch slechte wedstrijden is geen toeval. Waar er tegen Pellenberg met wat geluk nog een puntje gehaald had kunnen worden, werden de Remy Boys de week erna kansloos weggespeeld door Shanghai. Een absolute offday, geen greintje grinta, geen schijn van samenspel, ... Een Remy Boys-onwaardige prestatie die hard aan kwam bij trainer en supporters. Om de voeling met de top 5 niet te verliezen en supportersrellen (onder leiding van de gevreesde J.V.H. uit Hambos) te vermijden, moest er vandaag absoluut gewonnen worden. De geduchte tegenstander van de dag was KWB Scherpenheuvel.

De spelersgroep besefte dat een reactie op zijn plaats was en er werd bijgevolg gretig getraind. Bovendien beschikte de coach over een brede kern. Opvallende afwezige was Jan ‘Brocky’ Creten, die besloten heeft om 3 weken het geboorteland van zijn grote idool Pablo te bezoeken. Volgende leeuwen werden de grasmat opgestuurd: Lukas – Jakke H; Chrikke; Tokke; Dormaels – PC ; Imbi – Piet ; Swinkels; Martens – Thijs. Lukas nam plaats in doel en Imbi werd beloond voor zijn trainingsijver met een plaats centraal op het middenveld, zijn geliefkoosde positie.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo. De Remy Boys probeerden de wedstrijd direct in handen te nemen door hoog druk te zetten. KWB probeerde er voetballend uit te komen, wat vaak aardig lukte. In minuut 10 kwam Thijs echter toch in balbezit na het betere drukwerk van Jan Swinkels. Zonder twijfelen knalde onze killer de 1-0 staalhard tegen de touwen. Een zucht van opluchting waaide door het Stade Maurice Steurs, want vanaf de aftrap was het duidelijk dat er enkele degelijke voetballers rondlopen bij KWB. Lang konden de Remy Boys niet genieten van deze voorsprong. Na slecht wegwerken van onze verdediging werd de kapitein van KWB met een subtiele pass mooi diep gestuurd. Oog in oog met de ‘paaltrapper’ werkte hij beheerst af: 1-1. Even later hadden onze boys dame Fortuna aan hun zijde toen de spits van KWB een scherp aangesneden voorzet onbegrijpelijk naast doel mikte. Tot overmaat van ramp viel onze rots in de branding Tokke uit. Gelukkig was Robbe de Doper al terug om centraal in de verdediging plaats te nemen. De Remy Boys kregen moeilijk vat op het goed combinerende en technisch vaardige middenveld van KWB. Het grootste gevaar kwam echter via de rechterflank van de Remy Boys, waar Piet meermaals zijn tegenstander vlot in de wind zette. Na een mooie actie gooide hij de bal voor tot aan de tweede paal. De voorzet leek wat te ver, maar Thijs besloot toch zijn kans te wagen. De verwijten en verwensingen vlogen al door de lucht toen de bal enig mooi achter de keeper in het doel belandde. Zo gingen de vaartjongens enigszins gevleid met een 2-1 voorsprong de rust in.

Thijs vond dat hij zijn steentje had bijgedragen en bleef in de kleedkamer voor Sam. Met de acties van Sam op links en de sterk spelende Piet op rechts, waren de KWB’ers volledig het Noorden kwijt. Daarbovenop leek het vormdipje van Jakke H. verleden tijd, stond Dormaels solide te verdedigen en hadden Robbe en Chrikke centraal alles onder controle. De Boys namen de wedstrijd volledig in handen met goed voetbal. Dit resulteerde al snel in een doelpunt: Een verre uittrap van Lucas werd door PC en Martens verlengd tot bij Sam. Deze ging recht op doel af en verrasste de keeper met een punter in de korte hoek: 3-1. Even later kwam Mich in de ploeg voor Imbi. Deze laatste speelde een beresterke eerste helft, maar jammer genoeg werd een schoonheidsfoutje, onder de vorm van een stevige tackle, bestraft met een lichte gele kaart. Mich, duidelijk geprikkeld door zijn plaats op de bank, viel goed in: Stevig in duel, enkele mooie crosses, aanwezig van box-to-box en zowaar een tackle!

De 4-1 was een pareltje: Piet werd aangespeeld door Martens, rolde de rechterflank nog eens op en legde terug op Martens die de bal mooi in de verste hoek plaatste. Wat Martens kan, kan ik beter dacht Ti-Ta-Tovenaar Jan Swinkels. Hij nam een voorzet van Ray op atletische wijze op de slof en knalde deze staalhard in de linkerhoek. 5-1! Leeftijd lijkt geen grip te hebben op onze nummer 10. Het Stade Meurice Steurs daverde op zijn grondvesten, de supporters werden wild en Maurice deed zijn glaasje nog eens vol!! De buit was binnen, maar de spelers waren niet vergeten dat ze nog iets goed te maken hadden met de supporters. Het bleef kansen regenen en Martens beloonde zijn goede wedstrijd met nog 2 doelpunten.

Enkele conclusies
• Na 2 onverklaarbaar slechte wedstrijden leverden de Remy Boys terug een mooie prestatie af.
• Een brede kern en bijgevolg sterke bank is belangrijk om een wedstrijd te kunnen winnen. Hopen dat Thijs en Tokke niet lang out zijn!
• The Mattrick is Back!
• Het zal niet makkelijk worden voor Brocky om Lukas uit de ploeg te spelen.
• Deze prestatie is niets waard als deze volgende week op Sparta Tremelo niet wordt bevestigd. Met een 0-3 overwinning op Astra belooft dit zeker geen vogeltje voor de Wijgmaalse Kat te worden!
• Imbi speelt toch wel beter als hij niet gaat foaven.

Additional Info

  • Uitslag: 7-1
  • Doelpuntenmakers: Thijs x 2, Mathias M. x3, Swinkels en Sam
  • Man van de match: Mathias
  • Datum: zaterdag, 04 november 2017
Read 6743 times

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg