Wedstrijdverslagen

maandag, 09 maart 2020 07:46

Baratee Neerijse - RemyboysII: 1-0

Written by

Peter schrijft:

Baratee Neerijse- Remy Boys: 1-0

Voor deze wedstrijd, gepeeld op kunstgras, hadden sommige spelers op advies van T2 aangepast schoeisel aangeschaft. Er werd voor de volgende opstelling gekozen:

Jan C in doel. Achteraan: Fre, Jan H, Jules en Ruben C. Centraal: Radja, Mette en Rukke. Jou Jou in de spits. A3 en Ignace op de flank. Op de bank: Whikes ,T2 en bestuurslid Douce.

We konden de tegenstander zeer goed opvangen, achteraan stond het goed. Het spel ging gelijk opgaand en enkele countermogelijkheden leverden wat gevaar. Rukke trapte enkele keren naar doel, zijn beste poging op buitenkant paal.

Tijdens de rust werd Fre vervangen door Whikes. Begin 2e helft lagen we onder druk en Jan hield ons recht na gevaarlijke uitbraken van Neerijse. We kwamen er niet zo goed meer uit.

Eén foutje achteraan en het stond 1-0. Even later wisselden we van tactiek en dat leverde meer druk naar voor op. Wel met het risico op tegenaanvallen maar deze werden allemaal onschadelijk gemaakt door Jan C. Whikes hield ook nog een bal van de lijn.

Het bleef bij 1-0 verlies. Volgende week dienen de punten thuis gehouden te worden.  

zondag, 23 februari 2020 23:10

Bruggenhof Betekom -Remy Boys II 2-4

Written by

Het was een belangrijke uitgestelde match: de week ervoor totaal onnodig verloren tegen De Zoenk, een lichtpuntje met een gelijkspel tegen Meerbeek, maar het was al van eind november vorig jaar geleden dat we nog eens konden winnen. In de ranking kwamen we zo stilaan gevaarlijk dicht bij de staartploegpositie, zeker als je kijkt hoeveel inhaalmatchen de ploegen na ons nog te goed hebben. Met 19 punten staan we voorlopig toch iets veiliger  maar opletten is de boodschap.

Peter en kris konden rekenen op een elite-elftal: Victor in de goal, Bert, Seppe, Lukas en Joujou voorwaar erbij als verdediger, Matyas Boyen, Joni en Louis middenveld, Wout was daar ook veel te vinden, vooraan een hele rappe Sam en een iets minder rappe maar hard werkende Ignace.

Na een kwartier bewees Wout al dat hij een mooie voorzet van Joni kon binnenkoppen ,0-1, maar dat was het zo wat voor de eerste helft. De hele match moest er trouwens zwaar rekening gehouden worden met een ongenadige wind. 5' na rust was het weer eens genieten van een' Sam's moment', gelukkig moest hij er emaar een paar letterlijk in de wind zetten omdat Joni zo slim was  om richting linkerpaal te spurten en ook een paar verdedigers zo meetrok, Sam schiet binnekant paal en het staat 0-2 . Uit voorzorg ruimt Sam zijn plaats op het veld dan in voor een zeer verdienstelijke Jules.  Halfweg is het de beurt aan Wout die zich doorzet vanop links, voorbij enkele mannen waaronder de keeper moet slalommen, uiteindelijk rechts van de goal belandt. Hij levert daar in bij Jules die met  een mooie assist Ignace  bedient die binnenkopt: 0-3!

Dan denk je match gespeeld, maar 10' voor tijd vliegt een bal mede door de wind vanop links gekruist over Victor en enkele minuten later wordt Victor nog eens verrast door een dwarrelende bal uit vrijschop en het staat plots 2-3. Wij al denken 'het zal toch niet waar zijn zeker?

Gelukkig hebben we nog een Matyas Boyen om ons op de valreep weliswaar uit ons lijden te verlossen met een 4e goal.

Naast de zoete smaak van een overwinning heb ik vooral genoten van een goed draaiende tweede ploeg waar iedereen zich aan mekaar optrekt. 

zondag, 23 februari 2020 22:51

SK De Zoenk - Remyboys II 1-0

Written by

Een match om vlug te vergeten,

zondag, 09 februari 2020 16:33

Remyboys II - Liefhebbers Meerbeek: 2-2

Written by

Iedereen herinnerde zich nog wel het gelijkspel 4-4 op Meerbeek als hun beste match van het seizoen. Komt daar bovenop dat Peter met een sterk elftal kon aantreden met een drietal gasten erbij, om ze niet te noemen: nieuwkomer Willem (welkom, meer dan welkom), Thijs en terug-van-out-geweest Stef die een adrenalinestoot hebben toegediend aan de hele ploeg.

Peters ploeg: Jakke in doel, Ruben C; Stef, Bert en Roel als berlijnse muur, midden met Niko Radja en Seppe, voorste flanken met Joujou en Thijs en stormram Willem in punt.

  Na een dik kwartier kon hun keeper een shot van Thijs maar amper keren en een alerte Willem kon binnenschieten (loon naar werken dus voor beiden).

 Maar aie, aie, nog voor rust konden de Meerbekenaars twee keer tegenscoren, niet voor niets dus hebben ze in de rangschikking dubbel zoveel punten als wij. 

Toch bewezen de boys dat ze het woord 'versagen' niet kennen en hebben ze de tweede helft blijven vechen. De beloning kwam een kwartier voor tijd met een mooi staaltje voetbal: Prachtpas van Radja naar tweede paal, goedgerichte kopstoot van Thijs naar het centrum voor de goal en een aanstormende Bert kopt binnen. De rest is l'histoire se répète, gelijkspel dat aanvoelt alss een overwinning. 

maandag, 20 januari 2020 17:30

Remy Boys II - Nelly Boys Rillaar: 1-2

Written by

Nu al de vijfde match op rij dat de boys er niet in slagen om een puntje te halen, zelfs niet in een thuismatch. En dat tegen een ploeg die je toch zeker geen klepper uit de reeks kan noemen. Het leek me zelfs eerder een veteranenploeg. Meer dan tijd om terug eens wat vechtlust te tonen.

Toch positief dat we  nog voor de rust op voorsprong komen: een mooie assist van Maarten L naar Ruben die binnenlegt.

De tweede helft was amper bezig als de Nellyboys  al twee keer konden tegenscoren, en daarna... niets meer te melden.

15 punten halen na 15  matchen is toch niet om over naar huis te schrijven, er blijven maar 9 matchen meer over om een en ander recht te zetten.

Alle respect voor Peter die er toch maar iedere keer staat! 

zondag, 12 januari 2020 12:20

FC Tabor - Remyboys II: 6-3

Written by

Coach Peter heeft het allemaal gzezien:

Jan C in doel. Achteraan: Roel, Bert, Ruben C en Jan H. Centraal: Seppe, Jos en Rukke. Op de flank A3 en Ignace.  JouJou in’ t punt. Op de bank PJ. Afgevaardigde en materiaalman waren 2 telgen van de fam. Doucet. Eén supporter: Bram R.

De wedstrijd begon evenwichtig met veel middenveldspel. De keepers moesten enkel in actie komen bij wat terugspeelballen en enkele pogingen. Zo zagen we een mislukte volley van Ignace.  Hij werd later door Seppe de diepte ingestuurd en de trap van Ignace ging voorlangs. Een afgeweken bal van Tabor ging gelukkig naast.

Op minuut 35 maken we een fout buiten de 16. De vrije trap werd door Jan nog tegen de lat geduwd maar 2 Taborezen waren gevolgd: 1-0. Op minuut 40 komen we zeer goed weg, de spits van Tabor trapt onstuimig over. Even later geven we een corner weg en Tabor kopt deze mooi binnen. 2-0 en rusten geblazen.

Na rust komt Jos hoger spelen, naast Rukke. Dit helpt een beetje, we zitten beter in de wedstrijd en zetten wat druk naar voor. Dit zonder echte grote kansen. Ondertussen was PJ op het veld gekomen in de plaats van A3. Na een uur spelen krijgen we een penalty tegen, een twijfelgeval, maar 3-0.

We gaan met 3 achteraan spelen, Jan H schuift door. We geven de moed niet op en zetten die van Tabor onder druk. Rukke trapt naar doel, wijkt even af, maar 3-1. We gaan nog meer naar voor, op een tegenaanval doet Jan C. nog een goede redding met de voet. Regelmatig kunnen we de bal goed kunnen rondspelen maar de laatste pas, komt niet aan.

Weer op een corner krijgen we een doelpunt tegen: 4-1. Vier tegendoelpunten op stilstaande fasen!!!!!!  Na slecht verdedigen nog 5-1 en 6-1.

We blijven gaan, laten de kopjes niet hangen. Na een corner komt de bal in de voeten van Roel en die trapt lekker hard in de winkelhaak: 6-2. Even later Jan H met een vrije trap, rechtstreeks mooi in doel. Dit is dan ook de einduitslag: 6-3. Op basis van mooie doelpunten verdienen we de wedstrijd te winnen. Maar over de rest? Aan inzet en goede wil wel geen gebrek.

Doelpunten: Ruben VH en Jan H

Man vd match: Seppe

zondag, 05 januari 2020 21:08

remyboys II - Raket Tienen : 2-4

Written by

Peter kon voor de eerste thuismatch rekenen op een sterke opstelling:

Creten in doel, verdediging: Kobe, Bert, Sander en JanH

Midden: Nico, Radje, Lukas Cornet en Ruben. Joujou en aalvlugge Maarten L vooraan.

Dat het tegen de virtueel eerste in onze reeks geen makkelijk klusje zou worden was te verwachten. Die mannen zullen zich zeker herinneren dat we hun bij de competitiestart verrast hebben o-1!

Na 10’ moesten we al een eerste doelpunt slikken. 10’ later kon Maarten een –ondertussen gevreesde – vrijschop nemen van een niet onaardige plaats, hun keeper lost de bal maar een attente Ruben is goed gevolgd en het staat 1-1. Toch krijgen we nog voor rust een nieuwe opdoffer met een afgeweken bal .

Na rust wordt het al vlug erger als oppnieuw zwak uitverdedigd wordt op een vrijschop. A3 is wel ingevallen de tweede helft maar zijn totaalinzet mocht niet baten.

Jan H kan zich dan niet meer houden en gaat vooraan eens tonen  hoe het moet. En met succes want hij krijgt een gemeten voorzet van Joujou en het staat 2-3.  Ondertussen komt ook  Ignace  Lukas C nog vervangen (moest trouwens nog wat jus overhouden om in te vallen bij de eerste). Het vuur en de strijdlust is er echter uit en het wordt uiteindelijk nog 2-4. Voor mij geen goede weergave van de match, zeker de eerste helft vond ik onze tweede ploeg zeker even goed spelen als Raket. Zeker 2 van hun doelpunten waren makkelijk te vermijden. Wanneer de tweede adem ?

maandag, 16 december 2019 17:53

Remy Boys II - SK Herent: 0-2

Written by

Remy Boys 2 – SK Herent

Dit elftal werd op het terrein gestuurd door T2 Peter: In doel Jan. Achteraan Roel, Bert, Louis en Lukas C. Nico, Jos en Rukke centraal op het middenveld. Op de flank Joujou en PJ. In de spits Maarten. De bank werd warm gehouden door A3, Jules en Ignace.

We beginnen stevig aan de wedstrijd. Roel kopt al gauw een corner over doel. Even later gaat Joujou door en trapt op de paal. Nico en Rukke trappen op doel, zonder al teveel gevaar. Nog een actie op links maar PJ komt net te laat om de gemeten voorzet binnen te trappen. Maarten trapt op de lat. Nog een actie op links, Rukke gaan voor de bal maar had hem beter gelaten voor Roel, die stond in een betere positie.

Vlak voor rust een zeldzame geslaagde actie van Herent. Louis trapt de bal net voor de lijn weg. We gaan rusten met 0-0 en A3 komt Maarten vervangen. A3 op de flank en Joujou in de spits.

We komen goed uit de kleedkamer met direct een schot van A3. Maar het overwicht van de 1ste helft is wat weg, we zijn aan elkaar gewaagd.

Na een actie van Herent, blokt Bert het schot van de tegenstander af. A3 trapt nog eens op doel, redding van de keeper. Ondertussen is Jules op het veld gekomen in plaats van de gekwetste Nico.

Scoren is voor ons zeer moeilijk. We trappen nog eens op doel, onderkant lat maar de bal botst langs de verkeerde kant van de doellijn. In de herneming trapt Lukas in de handen van de keeper. De keeper van Herent trapt uit en uit deze (buitenspel) actie scoort de tegenpartij: 0-1. Frustrerend!!!!!

We hebben het nu wat moeilijk omdat we meer bezig zijn met de scheids: Bert en Jan krijgen geel. Ignace komt PJ vervangen en Lukas trapt nog naast het doel. Op een tegenaanval scoort Herent: 0-2 en nog 20’ te spelen. Louis komt vanuit de verdediging en gaat samen met Joujou in de spits staan. Nog een schot van Louis, keeper kan met de voet zijn netten schoon houden. We blijven met veel inzet spelen om de aansluitingstreffer te maken maar dit lukt niet meer.

We verliezen onze laatste 2 wedstrijden en kunnen telkens geen goal maken. Jammer, na nieuwjaar moeten we efficiënter worden.

Man van de match: Louis

Voor verslag: Peter

vrijdag, 06 december 2019 10:16

Remyboys II - RG Oplinter: 2-1

Written by

Peter kon rekenen op een van zijn sterkste opstellingen: Jan in de goal, Ruben C, Seppe (stevig man!) en Roel achteraan, Kobe, Thomas (K), Bart en werkpaard Maarten L in het midden, vooraan Joujou, Ruben en Bram. Jules en Ignace kwamen invallen voor joujou en Bram de tweede helft. En toch verliep het voetballen vrij moeizaam, onze tweede ploeg kan veel beter ('plus est en vous') maar de eerste helft werd een opeenstapeling van gemiste kansen (waaronder twee afgekeurde goalen wegens buitenspel) en op het halfuur na slordig uitverdedigen incasseren we zelfs 0-1. Gelukkig kon Ruben Ceulemans nog vlak voor de rust gelijkmaken.
Al loopt het stroef, toch tonen de boys in de tweede helft meer lef en grinta. Ik noteer op het uur een goeie actie van Bram die op links een paar man in de wind zet, de bal naar het penaltypunt krijgt maar spijtig is niemand gevolgd. 10 minuten later breekt Maarten L los door, wordt neergelegd en Thomas kan de vrijschop mooi in de linkerhoek binnentrappen:2-1.

Beloond en gewonnen dank zij jullie inzet!

vrijdag, 15 november 2019 14:39

Knepper Leefdaal - Remy Boys II: 4-2

Written by

Autor: T2 Peter

De spelers en staf van de 2de ploeg hadden er zin in. Het zonnetje gaf nog wat warmte, het grasveld lag er goed bij. We moesten even wachten om de kleedkamer te betreden omdat de plaatselijke man die de gas doet brannen, de leefdaalse stoof niet aan de praat kreeg. Normaal stoken ze de kleedkamer goed warm zodat de bezoekers versuft aan de aftrap zouden komen. Hier niet het geval, in een koude kleedkamer gaf T2 zijn opstelling en zijn te volgen tactiek mee.

In doel Jan C. Achteraan: Kris, Bert, Seppe en Roel. De driehoek in het midden: Jules, Louis en Ruben. Vooraan: Joujou, PJ en Nico. Op de bank: A3, Kobe, Ignace, Thomas (die de zieke Jan H. kwam vervangen) en T2 Peter + afgev. Wim.

Bij de toss hielden we rekening met de laaghangende zon, de hellingsgraad van het terrein. En volgens supporter Radja ook met de stand van de maan.

Beide ploegen beginnen fel aan de match. Het eerste kwartier hebben we het knap lastig met de stevige maar faire duels van Leefdaal. Geleidelijk nemen we de bovenhand en drukken de tegenstander meer en meer op hun helft. Op minuut 18 een eerste grote kans voor de Boys, Rukke schiet de bal overhaast aan de verkeerde kant van de paal. Min 24: actie van Joujou, voorzet en PJ kopt van kort bij over de lat. Even later terug een actie van Joujou op de flank, voorzet en PJ scoort vanuit een schuine hoek: 0-1

Lang hebben we niet kunnen genieten van de voorsprong. Ingooi Leefdaal, bal wordt doorgekopt en aan de 2de paal kan er te gemakkelijk binnengekopt worden. 1-1 en alles te herdoen. We krijgen nog een kans na een corner, Jules trapt in de draai over doel. Na deze corner een aanval van Leefdaal op de linkse flank, voorzet en de kopbal verdwijnt met een boogje in doel. 2-1. Na een slap schot van Roel gaan we de koude kleedkamer in. De verdienstelijke Joujou wordt vervangen door A3.

De 2de helft was nog maar 5 min bezig en het was al 3-1. Bal wordt doorgekopt en met een boogje gaat de bal over onze keeper. Een kopie van de eerste tegentreffer. We zijn nog niet bekomen van deze opdoffer. Een actie centraal voor doel en de speler van Leefdaal staat alleen voor Jan: 4-1.

T2 brengt Kobe in voor Kris en Ignace komt Jules vervangen. We gaan met 3 achteraan spelen. Dit gaf direct resultaat. Eerst kopt A3 over. Even later een typische A3-actie, in de kluts trapt hij binnen: 4-2. We geven de moed niet op en spelen met veel inzet. Een schoonheidsprijs krijgen we hier niet voor. We proberen te voetballen maar zijn te overhaast en onze passen zijn niet zuiver genoeg. Peter speelt de laatste troefkaart uit: Thomas komt Nico vervangen. Rukke trapt nog voorlangs, Pj kopt nog op doel. Maar daar bleef het bij.

We verliezen een derde keer op rij. We krijgen twee voetbalvrije weekends, daarna moeten we verder op het elan van onze eerste wedstrijden doorgaan.

Man van de match: Seppe

Pagina 1 van 8

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg