Wedstrijdverslagen

woensdag, 27 maart 2019 16:24

Remyboys II - Knepper Leefdaal: 2-1

Written by

Er voor gevochten en gewonnen! Met twee overwinningen op rij houdt onze tweede ploeg nog een kleine kans om alsnog in tweede kans te kunnen blijven: met de volgende match tegen Oplinter  wordt het erop of erover. Duimen maar.

De eerste helft toonden de boys nog eens dat ze kunnen voetballen, met Matyas, Christof en vooral een gemotiveerde Force ging het vlot. Niet vergeten te vermelden dat Free D bereid werd gevonden om in te vallen als gelegenheidsdoelman... voor herhaling vatbaar! De vele kansen werden maar beloond kort voor de rust. Maarten Force werd getackeld in  de rechthoek en Jan H knalde à la Hazard de penalty binnen, 1-0.

De vreugde werd snel getemperd na rust na een dekkingsfout van Adri :1-1. Toch bleven de boys kansen versieren en ...verkwanselen. Een kwartier voor tijd lukte het Jonas eindelijk nog eens, na pas van Jan H, om af te werken 2-1. Adrenaline heeft er voor gezorgd dat we de winst hebben kunnen vasthouden tot het eindsignaal. Het wordt dus echt tandenbijten, Oplinter en Nellyboys zijn zeker te pakken, Dorpskroeg heeft trouwens evenzeer een moeilijke loting in zijn resterende 4 matchen. 

zondag, 17 maart 2019 10:47

Dorpskroeg Egenhoven - Remy Boys II: 3-6

Written by

Ik was wel een kwartier te laat maar juist op tijd op het veld achteraan op het sportkot om de tweede goal van Ruben te zien 0-2 dus. Op het halfuur legt Ruben de bal klaar voor Ray en staat het 0-3. Die kroegenaars speelden wel de hele eerste helft met 10 man.

Pas vrij laat had ik door dat de man-int-zwart onze Radja was: ik kan alleen getuigen dat hij veel beter floot dan de paar scheidsrechters waar we het de laatste weken moeten doen, lees maar eens het verslag van wat we op Alpia Tildonk een paar uur vroeger hebben moeten meemaken.De tweede helft kon Dorpskroeg gelukkig voor hen terug rekenen op 11 man en het maf gezegd: die mannen kunnen een aardig stukje voetballen.

Maar wij ook, veel beter samenspel dan je gewoon bent te zien bij die van ons en dat heeft uiteindelijk geloond.

Kort na de rust kan Joujou na mooi passenspel Ruben bedienen die weer kan scoren 0-4. Dorpskroeg had wel geen zin om zich te laten afslachten en scoren 10' later tegen: 1-4

Na fout op Ray krijgen we penalty die Jan Henderix keihard binnentrapt en het staat 1-5. Het wordt zelfs nog 1-6 als Ray een gemeten pas schuift naar Bram Lamens  die zijn eerste goal van het seizoen maakt. 

Het laatste kwartier is de focus weg en kunnen die mannen zelfs nog twee keer tegenscoren, ei zo na zelfs 4 keer ware het niet van onze goalie Lucas D die zijn eerste penalty -denk ik toch? - bij ons stopt, bravo man!

... Matematisch hebben we nog een waterkans om voorbij Dorpskroeg te schuiven in de ranking: wij hebben 15 punten en zij 17 maar een match minder. Het kan nog: op de vier resterende matchen hebben we zeker nog twee kansen en wie weet sprokkelen we nog een paar puntjes bij de twee andere ploegen, positief blijven en vechten tot het einde dus. 

 

 

 

zondag, 17 maart 2019 10:27

Remyboys II - FC Tabor 1-2

Written by

Echt een match van de laatste hoop op nog een kans op behoud in tweede klasse. het begon wel zeer goed. Hun keeper lost op het kwartier de bal en Matyas is goed gevolgd, 1-0. Onmiddellijkk gevolgd door een goede kans van Jonas Devos. Onze goalie Lucas mist dan een bal op het halfuur en het staat 1-1.

Nog voor de rust krijgen we wel een penalty maar Ruben heeft zijn dagje niet, hij probeert een slap plaatsballetje naar de rechterhoek maar hun keeper had goed gekozen. De rest van het verhaal is intriest, Matyas en Christof moeten verdwijnen om in te vallen bij de eerste ploeg, de sterkhouders van de tweede ploeg (Bart, Radja, de Maartens? enz) waren niet van de partij. Het laatste halfuur moeten de taborianen het nog redden met 10 en toch slagen ze er in nog te schoren. Eigen schuld ,dikke bult? 

zondag, 03 maart 2019 14:56

Remyboys II - FC Caf 99: 2-2

Written by

Ondanks het goede spel van de boys, werd het toch nog een gelijkspel met dank aan de onbekwaamheid van een limburgse scheidsrechter. 

Al na 10' lanceert Bram R een aanval van op rechts, past op Jokke I die twee keer de keeper treft, bij de derde poging  kan Joujou toch scoren: 0-1. Op het halfuur maakt Jonas echter een onnodige fout met een  tweede gele kaart en we staan met 10. Jonas D komt op minuut 40' alleen door  voor de keeper maar besluit recht in zijn handen. We halen toch de rust met die voorsprong. 
De tweede helft starten we met Maarten de force, al op het uur krijgt  Joujou een open kans maar ook vlak op de keeper. gelukkig kan Ruben een paar minuten later een vrijschop op het hoofd schilderen van Bram die mooi overhoeks kan binnenkoppen: 0-2. Normaal denk je dan dat de overwinning lonkt maar dat is buiten een onbekwame arbiter gerekend: op minuut 75', valt Jules dan onbedoeld pardoes op een speler van Caf in de backcarré, limburg geeft  penalty en het staat 2-1. Maar 5' voor tijd volgt het toppunt van geklungel door een scheids - de mens is al op leeftijd en kan  nog hoogstens een tiental meter van de middenstip belopen - Jules krjigt de bal op de borst bij het uitverdedigen en de scheids meent opnieuw een fout te zien tot grote verrassing van vriend en vijand, opnieuw penalty en het staat gelijk.

Hoe het mogelijk is dat dat soort onbekwaamheid toegelaten wordt op een voetbalveld is iets waar je machteloos tegen staat. Nu er, volgens mij terecht, weer autokeuring verplicht wordt voor oldtimers, zou het geen slecht idee zijn voor de Belgische Bond om een gelijksoortig initiatief te nemen  voor oldtimers-arbiters. Het gevolg is wel dat hij van onze ploeg twee broodnodige punten gestolen heeft.

Toch bravo voor het degelijke voetbal dat onze tweede ploeg gebracht heeft!

woensdag, 20 februari 2019 08:40

Remyboys II - VK Heuvel-Lo: 4-2

Written by

Het was al geleden van begin november dat onze tweede ploeg nog eens kon winnen, en dan nog met duidelijke cijfers tegen de derde in de stand.

Het begon nochtans weer troosteloos, na amper 20' stonden we al 0-2 achter. Jan Henderix was echter in een begenadigde dag: eerst schildert hij een voorzet op het hoofd van Joujou die binnenkopt, 2-1, en dan trapt hij een vrijschop tegen de paal, gelukkig kan Bram recupereren en de 2-2 staat op het bord. Kort voor rust begaan de heuvelaars een penanty op Joujou, en weer Jan H helpt ons zowaar aan een voorsprong: 3-2 met de rust!

 Jonas D komt wel Bram vervangen, maar de tweede helft wordt Joujou-time, al na 5' tikt Joujou twee man uit en werkt af: 4-2, voorwaar hij kan het nog, zijn tweede van de match! Op minuut 60 stelt hij hun keeper op de proef met een bal die maar juist overgetikt wordt. Maarten de Force op corner besluit rakelings naast, Matyas B geeft nog van op links een scherpe voorzet voor doel, maar Joujou komt een voet tekort. 

Kortom een verdiende overwinning, echter onverzoenbaar met de pover 11 punten in de stand. Nu is minstens de mogelijkheid gevrijwaard om van die voorlaatste plek weg te geraken in de zeven laatste matchen. 

zondag, 06 januari 2019 10:38

Raket Tienen - Remyboys 2 : 1-1

Written by

Van horen zeggen want de match zelf niet gezien. 

Toch een moedgevend begin na de winterstop met een puntje te halen tegen een van de betere ploegen in tweede klasse vorig jaar! In de thuismatch kregen we er nog een ontnuchterende 1-5 van aangesmeerd. 

Blijkbaar speelde PJ toch een belangrijke rol in de owngoal die we hebben afgedwongen. 

Het komt er nu op aan te vechten voor het behoud/overleven in tweede klasse. Het is zoals met studeren: liever eerder achteraan in een sterke klasse, dan vooraan bij een zwakkere, wat -peuten, -teuten en -logen daar ook over mogen beweren! 

Met dank aan Maarten De Force om weer al eens zijn nut bewezen te hebben als gelegenheidsdoelman.

Bravo boys

dinsdag, 18 december 2018 12:56

Remyboys II - Ani Mechelen 2-6

Written by

Al in het eerste kwarier valt Adri op zijn schouder en komt Jelle hem vervangen.

Tegen de topper in tweede klas  weet je wel dat het geen makkie wordt, na 20' staat het al 0-2. De goden zijn ons echter gunstig, na een vrijschop lost hun keeper de bal, PJ is goed gevolgd en steekt binnen. Nog geen 5' minuten later  maakt Maarten Anthoon er zelfs 2-2. Wat hij begeleid met een indianen oerkreet wat we van hem kennen (hij begint elke match als een bal met 3 bar druk, my kind of guy trouwens: moeilijk in toom te houden). Toch gaan rusten met 2-3.

De tweede helft is er om vlug te vergeten, hoewel ik nog een mooie poging zie van Jonas naar de kruising, aanval ingezet door nieuwkomer Ignace (ik weet nu eindelijk ook wie dat is, welkom!). Verder hoor ik nog alleen Wikke roepen naar rarara ('Joeng , stop met zo te zagen'). Dat uitgerekend Wikke in zijn tot hiertoe laatste match precies dat roept, is voor mij een iconische uitspraak. Ondertussen vallen de tegendoelpunten binnen met de regelmaat van een klok, de eindwijzer staat op 2-6.

Hoe reageren?:winnen volgende week op de Nelly Boys!

 

dinsdag, 18 december 2018 10:29

Remyboys II - RG Oplinter 3-4

Written by

Het begon met een barslechte eerste helft: een slechte uittrap van onze goalie Lukas, gevolgd door een penaltyfout, en voor rust nog een derde flater in de verdediging: 0-3.

Tot overmaat van ramp kreeg Bram kort na rust een onterechte rode kaart van een scheids die zich in de luren laat leggen door een uitgekookte oplinterse komediant: die gast valt op de grond na botsing met Bram, hij pakt Brams benen vast. Die trekt zich los en zou daarbij het gezicht van een kermende komediant geraakt hebben, quod non. Het staat dan al 0-4... en nu, met 10, worden de boys wakker. Eerst plaatst Jonas een mooie lobbal in het netje, Ruben volgt met een schuiver naast de paal binnen, Jonas maakt er nog een tweede bij, 3-4. Oplinter doet het dan al zwaar in de broek maar er bleef geen tijd meer over voor een gelijkspel. 

Volgende week nog tegen de topploeg in tweede klas en voor de winterstop toch nog een kans om broodnodige puntjes te sprokkelen met de laatste match tegen Nelly Boys, fingers crossed.

donderdag, 22 november 2018 08:54

Knepper Leefdaal - Remy Boys II 2-1

Written by

De coach Thomas dixit:

Adriaan als gelegenheidsdoelman; Peter, Bert, Jan Henderix en PJ in de verdediging; Maarten A, Jules en Forceville in het midden; Jelle, Joujou en Bram L in de aanval. 

het is aanpassen op het zeer schuin en klein veld van Leefdaal. De eerste helft is in balans met al in de openingsfase een uitstekende kans voor Maarten A. Ongeveer halfweg de eerste helft komt Joujou na een uitstekende counter alleen voor doel maar aarzelt te lang om af te drukken. 

In de tweede helft komt Leefdaal meer opzetten en doen we onszelf de das om met een te afwachtende houding. Na een lange bal komt hun spits een voudig voorbij Adriaan: 1-0. Met nog 20' te  spelen, worden Pj en Bram naar voor geschoven met enkele kansjes tot gevolg. Na een corner toch wat geharrewar voor het doel van Leefdaal, de bal komt voor de voeten van PJ die van dichtbij zuiver afwerkt:1-1

De ingevallen Timpe krijgt dan nog een superkans, hij dribbelt zijn man, komt alleen voor de keeper maar besluit op de paal.

En dan het spreekwoordelijke deksel op de neus: nog 5' te spelen, diepe bal waar Adriaan moet op uitkomen en eerst ontzet maar zwak ontzet, volgt een schot van buiten de 16, bal wijkt licht af en eindigt in het net, 2-1. 

Met een vertimmerde ploeg, een gelegenheidsdoelman, en dan toch nog strijdvaardig ten onder gaan, er zat jammer genoeg meer in. 

 

Tot daar jullie coach, maar weten jullie dat we minsten een ploeg zouden kunnen samenstellen met de vele afwezigen (sommigen zullen wel een goede reden hebben, anderen sturen gewoon hun kat) , om eens te proberen:

goalie: Lukas DV

verdedigers: Roel, Kris D, captain Wikke, 

midden: Fons, Imbi, Bart J, Radja

vooraan: Nico, Ruben, Brecht

bank: Brent, captain Wikke nota bene en nog een paar die ik nog niet ken, bv Jolimpio.

Mogelijke depanneur van dienst: Ray! 

Het vermoeden bestaat dat jullie coach daarom moet spreken van een 'vertimmerde' ploeg. En weten dat het maandelijkse vrije weekend er nu ..... aankomt... Sorry voor de oprisping.

 

woensdag, 14 november 2018 13:03

Remy Boys II - Dorpskroeg Egenhoven: 4-1

Written by


Vorige week zaterdag gaf RBII partij aan Dorpskroeg Egenhoven, een zogenoemde kelderkraker. Bij de warming-up besloot Ruben zijn rug het te begeven dus bestond het startelftal uit Lukas in doel, Maarten Anthoon en Bert in het centrum, Peejee en Bert als backs; Radja, Jos en Forceville centraal; A3, “comeback kid” Ray en Jonas De Vos in de aanval.

 RB II controleerde vanaf het begin de wedstrijd met verschillende dotten van kansen tot gevolg, zoals dichter Ruben Van Gucht het metaforisch zou verwoorden. Egenhoven wist van geen hout pijlen te maken. Forceville schoot van dichtbij op de Egenhoofse doelman, Jonas trof de paal, Ray kreeg nog een goede kans. Een knappe save op een schot van Anthoon voorkwam een Wijgmaalse voorsprong. Een zwerm corners vlogen over of voorbij doel.

 

Bij een schaarse tegenaanval aarzelden de Boys even om de bal te ontzetten achterin en opeens stond het 0-1. De Boys waren nauwelijks van slag en bleven kans op kans breien. Een duidelijke hands-bal van Egenhoven gaf Anthoon, de man met de minste tegenzin om een penalty te trappen, de mogelijkheid om de score in evenwicht te brengen. 1-1.

 

De rust bracht weinig verschil in spelbeeld, maar ook dit keer stond dame Fortuna niet aan de blauw-rode  zijde. Tot de bal in de box werd gedropt en Ray klaarlegde voor de gloednieuwe schoenen van Radja, die met een ouderwets puntertje/stifter tussen een bos van benen de bal in doel werkte. 2-1. Het zou nu wel los lopen, dacht iedereen, maar gek genoeg zorgde de voorsprong net voor meer nervositeit bij het thuisteam. Het tempo geraakte niet in de wedstrijd, ook niet nadat Egenhoven op een rode kaart liep toen ze een knal van A3 met de hand uit het doel sloegen en Antoon de 3-1 op penalty scoorde. Een goede Lucas was nodig om de tegenpartij niet meer in de match te laten komen. Jules, Peter, Ignace en Jelle zorgden voor nieuwe zuurstof. Met een late goal van Maarten de force werd het uiteindelijk nog 4-1. Een verdiende overwinning, die RBII in het klassement naar boven laat kijken.

Pagina 1 van 8

Laatste nieuws

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg