Wedstrijdverslagen

maandag, 21 oktober 2019 06:54

Buffalo Tienen - Remy Boys II: 2-0

Written by

Om 14 u stonden we met z’n allen klaar aan het veld van Buffalo Tienen. We hadden ruim de tijd om het veld te inspecteren en al een balletje rond te spelen. De plaatselijke terreinverzorger had de bosmaaier gebruikt waardoor het gras tot aan onze knieën kwam. Duidelijk een bewuste strategie om ons vloeiend combinatiespel af te remmen, ook met hun snel en hard spel.

T2 (met 2de hands coachjas) had de volgende opstelling voorzien: Jan in doel. Achteraan Kris, Bert, Seppe en Ruben C. Centraal Jules, Thomas en Rukke. Op de flank Ignace en Maarten. In het punt, Joujou. Naast de lijn nog een 4-tal evenwaardige spelers: Stef, Roel, Bram en A3. Nog aanwezig: Wim en supporter: Bram S.

Na 1’ kregen we al een serieuze verwittiging. Buffalo besloot naast. Daarna was het spel evenwichtig maar we hadden zeer veel moeite met het snel opzitten van de tegenstander en hun duelkracht. Hierdoor konden we de bal moeilijk rondspelen. De scheids liet met momenten veel toe en dat was zeker geen hulp.

Op minuut 10 zet Maarten zich op de flank door, een prima voorzet maar Ignace kan de bal niet aanpakken: weg kans (onze grootste kans van de 1ste helft). Nog een vrije trap van Thomas, tot ieders verbazing (behalve van hemzelf) net naast de kruising.

Maar de 30’ stond het plots 1-0. Een Buffalo actie op links, voorzet en bal valt op de lat, terug in het veld. We reageren te traag en bal wordt binnengetrapt. Vijf minuten later een corner en aan de 2de paal kan een Buffalo van dicht bij binnenduwen: 2-0. Thomas moet geblesseerd aan de kant (nam hij de schuld van de goal op zich of was de coach te traag met zijn wissel????). Stef komt achteraan en Seppe schuift door naar het middenveld.

Tijdens de rust wordt er wat bijgestuurd: Jules gaat hoger spelen. Roel komt Kris vervangen.

Na 50’ komt Bram in de plaats van de moegestreden Ignace. Op het uur terug een wissel: JouJou mag gaan rusten, A3 op de flank en Maarten in de spits.

De tweede helft creëren we veel druk en Buffalo moet achteruit. Hun tegenaanvallen worden door onze secure verdedigers vakkundig in de kiem gesmoord. We blijven met zeer veel overgave spelen en kunnen onze voet naast de tegenstander zetten. Wat resulteert in een aantal kansen:

65’: actie van Maarten, komt langs de flank voor doel maar trapt voorlangs.

72’: terug een actie van Maarten, voorzet maar niemand was in staat om deze om te zetten in een doelkans.

Nog een kwartier te spelen en achteraan met 3 . Bert gaat zwerven op het middenveld. Dus nog meer druk van de Remy Boys.

De Buffalo keeper moet zich nog twee keer onderscheiden na een gekadreerd schot van Maarten en Bram. Net voor affluiten nog een diepe bal op Bert maar zijn schot mist kracht.

Onze eerste nederlaag is een feit maar we blijven in de top 3. Nog even ter info:  van de 7 wedstrijden die we al gespeeld hebben, waren zes tegenstanders uit de top 7.  

Man van de match: Jules

Voor verslag: Peter.

maandag, 14 oktober 2019 09:43

Remyboys II - SK De Zoenk: 3-1

Written by

Drie keer gelijk, en na zaterdag nu ook al drie keer gewonnen: onze tweede ploeg staat heel verdiend mee aan kop van de rangschikking! ter herinnering: vorig seizoen hebben we nog twee keer met duidelijke cijfers verloren van De Zoenk.

De overduidelijke mix van nieuw jong geweld en ervaring legt ook onze tweede ploeg geen windeieren. Dat gaf volgende startopstelling:

Jakke in doel met Kris DS, Seppe, Bert en Fons als verdedigers, Ruben, Jos en Thomas in het middenveld, Milan, Maarten L en PJ als aanvallers. De Zoenk zou al gauw ondervinden dat de RemyboysII, editie 2019-2020, uit een heel ander voetbalvaatje tapt dan vorig jaar. Milan trok al voor de zoveelste keer een spurtje, geeft een gemeten pas naar Maarten L en op het halfuur staat de 1-0 op het bord, voorsprong die vastgehouden wordt tot de rust.

Coach Kris - T2 Peter was er niet - brengt dan nog wat meer jong talent in: Dries VH en Kobe komen respectievelijk  Thomas en KrisDS vervangen. De druk op De Zoenk wordt nog opgevoerd. Ik zie na 10' een mooi vluchtschot van PJ rakelings overvliegen, weer verschillende pogingen van een onvermoeibare Milan. Om voor mij onduidelijke redenen keurt de ref op het uur een goal van ons af, maar niet getreurd: 10' minuten later doet Milan zijn kunststukje nog eens over, hij recupereert opnieuw de bal op rechts, kort spurtje, weer preciese pas naar Maarten L en die hoeft weer alleen maar binnen te leggen. Trouwens bravo aan de klaarkijkende Maarten die telkens staat waar hij moet staan: 2-0.

A3 komt dan nog Fons vervangen en Jakke vindt dat er terug wat spanning in het spel moet komen door naast een schot van tamelijk ver te vliegen 2-1. Jules komt kapitein van dienst Ruben aflossen. Tenslotte krijgt Milan 3' voor affluiten eindelijk loon naar werken met een perfecte trap op doel: eindstand 3-1. Veel goed voetbal gezien, bravo boys.       

dinsdag, 08 oktober 2019 20:17

Liefhebbers Meerbeek- Remy Boys II: 4-4

Written by

Liefhebbers Meerbeek – Remy-Boys Wijgmaal: 4-4

Een gedeelde plaats aan de leiding van het klassement, een zonnige herfstnamiddag, spannend afwachten of er een arbiter is en een bijna perfecte pelouse. Dat zijn de ingrediënten van de topper in Meerbeek.

Coach Peter stuurde volgende elf leeuwen het veld in:

In doel: Jan

Achteraan: Roel, Bert, Dries en Kobe

Midden: Jules, Nico en Ruben

Vooraan: Joujou, A3 en Lenny

Bank: Bram, Maarten en Ignace

T1:Peter, Afgevaardigde: Wim

Supporters: Bram R, Bart B, Thomas, Jokke, PC,....

De wedstrijd begint vinnig. De Meerbeekenaars drijven meteen het tempo op, al weten de remy boys dat goed op te vangen. Het eerste half uur is er eentje met twee goed voetballende ploegen met enkele kansen tot gevolg. Na 11 minuten besluit Nico naast na een voorzet van Lenny. Ruben kopt een voorzet van Lenny over. Meerbeek creëert een paar kansen maar weet ook het kader niet te vinden.

De remy boys krijgen hoe langer hoe meer overwicht in de eerste helft en worden daarvoor beloond. Minuut 25, Bert trapt een vrije trap voor doel, A3 kopt door en Lenny pakt uit met een mooie volley in de verste hoek. Rekening geopend bij de Boys.

Meerbeek lijkt wakker geschud. Ze drukken meer en meer door en na een paar afstandsschoten en een kopbal over doel is de 1-1 verdiend. Meerbeek scoort op een corner en niet veel later krijgen ze een vrije trap net buiten de zestien. Proper over de muur binnengetrapt. 2-1 ruststand. Alles kan nog.

Na de rust komt Maarten in het veld in plaats van Joujou. De 2-1 wordt al snel van het bord geveegd. De sterke verdediging van de Boys laat een steek vallen en de liefhebbers uit Meerbeek profiteren. 3-1, maar nog lang niet gedaan. Wijgmaal blijft goed voetbal brengen met veel inzet. Niet veel later is de vrije trap van Maarten even mooi als de redding van de keeper.

De match kan nog alle kanten uit. De Remy Boys koppen een bal op de lat, Meerbeek trapt er één op de paal. Uiteindelijk, na een uur spelen zet Maarten zich goed door op de flank. A3 werkt zijn voorzet in doel. 3-2! Iets later brengt Kobe de bal ook voor doel maar Ruben trapt over. Ook Jules krijgt zijn kans, maar opnieuw staat de keeper in de weg. Nog altijd veel kansen aan beide kanten.

Bram komt een geblesseerde Roel vervangen en Ignace komt erin voor A3.

Minuut 72: Vrije trap voor Meerbeek, De wijgmaalenaars vergeten de bal op tijd weg te werken en zo tikt Meerbeek de 4-2 tegen de touwen. Wedstrijd gespeeld? Bijlange ni.

Nico werkt een vrije trap over doel, maar de boys blijven druk zetten. Bram komt naast Lenny in de spits te staan, waardoor Bert, Kobe en Dries met drie achterin blijven. Een meesterzet van Peter, want niet veel later legt Ignace de aansluitingstreffer op aangeven van Maarten in het mandje. 4-3 met nog 8 minuten op de klok. 4 minuten voor tijd verstuurt Bert een lange bal op maat die bij Ruben uitkomt. Die omspeelt de keeper en maakt er 4-4 van. Nico kan nog bijna voor 4-5 zorgen, maar de voet van de keeper zit in de weg.

Bram vliegt opnieuw naar achter om de laatste minuten vol te maken.

Eindstand 4-4

Een sterke prestatie van de boys. Waarschijnlijk door de kracht van de supporters.

Jules toonde dat de zone voor de verdediging van hem was en Dries maakte een sterk debuut. Teveel tegendoelpunten op stilstaande fases maar we komen wel twee matchen op rij nog terug uit een achterstand van twee doelpunten verschil. Een inzet om mee te pakken naar volgende week in het stade Maurice Steurs tegen De Zoenk.

vrijdag, 27 september 2019 13:32

Remy Boys II - Bruggenhof Betekom: 2-2

Written by

Verslag Remy Boys Wijgmaal 2- Bruggenhof Betekom

Ploegopstelling: Jan C, Jan H, Bert, Seppe, Roel, Luis, Jos, Milan, Rukke en Lenny. Op de bank: Maarten, Stef, Ignace en Nico.

De zenuwen stonden strak gespannen bij de Wijgmaalse leeuwen voor de 4de wedstrijd van de reguliere competitie. Tijdens een iet wat zenuwachtige openingskwartier slaagde de Remy boys erin enkele stilstaande fases af te dwingen zonder echt te dreigen.

Na een kwartier komt betekom opzetten. Jos devieert onvrijwillig de bal met z'n hand. Vrije trap. De bal beland in de muur en komt voor de voeten van een Betekom speler die zen ploegmaat alleen voor doel kan zetten. 0-1

De Remy boys schroeven de grinta wat op om de achterstand uit te wissen. Na een stevig duel moet Jos de wedstrijd staken met een scheurtje in zen ooglid. Nico komt Jos vervangen.

Na balverlies van de boys krijgt Betekom een hoekschop, de bal valt ongelukkig op het dijbeen van Louis die de bal in eigen doel ziet verdwijnen. 0-2

De boys blijven erin geloven en creëren vlak voor rust nog een kopkans voor Ruben.

We gaan rusten bij 0-2.

De thuisploeg had een snel doelpunt nodig om nog iets van de wedstrijd te maken en probeerde met de inbreng van enkele frisse krachten de aansluitingstreffer te forceren.

Stef komt in voor Louis en Maarten komt Milan vervangen. Maarten laat zich onmiddellijk opmerken en trapt rakelings over op een lage voorzet van Boris.

In minuut 68 mag Boris gaan rusten en zien we Ignace het veld op draven.

In de tweede helft trekken de boys het laken meer naar zich toe, en dat loont. Lenny wachtte het perfecte moment af om Nico aan te spelen. De verdedigende middenvelder nam het geschenkje in dank aan en trapte de 1-2 binnen.

De Remy boys hebben het balbezit maar moeten uitkijken voor de altijd gevaarlijke counters van Betekom.

Na 87 minuten daverden de tribunes een tweede keer. Een Lange bal vanuit Wijgmaalse verdediging: Ignace wint het duel en trapt binnen. 2-2

Zo houden de boys een puntje thuis en breiden ze hun zijn ongeslagen reeks uit tot 4 matchen.

Groeten,

Joeri

maandag, 16 september 2019 13:27

Nelly Boys Rillaar B - Remy Boys II: 1-1

Written by

Wedstrijdverslag: Nelly Boys – Remy Boys

Zaterdag werden we verwacht in Rillaar aan de steenweg op Scherpenheuvel. In Scherpenheuvel zou op hetzelfde moment de eerste ploeg spelen. Maar wij focussen ons op de prestatie van de tweede ploeg.

Coach Peter had de volgende opstelling voorzien:

Jan in doel. Achteraan PJ, Roel, Bert en Kris. Jos en Douce voor de verdediging. JouJou en degelijke debutant Kobe op de flank. laatkomer Radja op 10. Lenny was onze diepste man. Ignace, Peter en afgevaardigde Whikes zaten op de bank. Ulle en Aussie waren de supporters.

Het veld lag er droog en hobbelig bij en dat was te zien aan het onzuivere passenspel. Door het kort opzitten van de tegenstander, kregen we de bal moeilijk onder controle. Na een lange ingooi van Nelly Boys kreeg JouJou de bal op zijn hoofd en de bal verdween met een boogje over onze keeper: 1-0. Ondertussen had Lenny aan de scheids een schijtpauze gevraagd. Ons enige antwoord op de achterstand waren enkele afstandsschoten van Radja en Lenny die over vlogen. Kris had nog de beste trap in huis, binnen het kader, maar klemvast door de keeper.

Tijdens de rust heeft de coach, na overleg, een verschuiving gedaan. PJ wisselde met Kobe van positie. De tweede helft begon met veel druk van ons op de verdediging van de tegenstander. We hadden we match in handen en speelden contant op de helft van Nelly Boys. Ignace kwam na 10' Radja vervangen. Lenny op 10, Ignace op 7 en JouJou in de spits. Net zoals in de eerste helft kwam ons gevaar vooral van buiten de 16. Trap Douce werd afgeblokt, Jos trapt nipt naast. De onrust en ongeduldigheid begon in onze ploeg te sluipen. Zeker na een zeer grote kans van de tegenstander. Onze inzet en ons geloof in een doelpunt (Willen Winnen!!!) werd in minuut 85 beloond. Lenny zet voor, bal komt na de kluts bij Douce en uiteindelijk bij PJ die van dicht bij binnentrapt: 1-1. Peter komt nog de moegestreden Kris vervangen. De laatste kans was voor Nelly Boys maar Jan stond goed opgesteld en tikt de bal over de lat.

Man van de match: Jan

Na drie wedstrijden hebben we 7 punten. Evenveel als vorig jaar na 13 wedstrijden in de heenronde. Ambitie is zeker Europees voetbal, de top 5 dus.

Voor verslag Peter

zondag, 08 september 2019 08:54

Remyboys II - Tabor Heverlee: 2-0

Written by

Een sterk seizoensbegin van onze tweede ploeg! Niet alleen door de 6 op 6, maar vooral twee overwinningen op ploegen waar we vorig jaar van hebben verloren. De krachtige injectie van nieuw jong talent gemixt met ervaren spelers is een succesformule. Misschien nog wat vroeg maar ALS die inzet blijft zullen we meespelen aan de kop in plaats van aan de staart!

Jan in de goal (puike match man!), met Roel, Bert, Seppe en een Jan Henderix die rust en ervaring bracht, werd voor de tweede maal gezorgd voor een clean sheet. Wel geluk gehad met een hands-balletje gevolgd door een penalty die tegen de lat spatte.

Een goed draaiend middenveld met Ruben, Radja en Bart, hielden de goed spelende taborianen echt in bedwang en slaagden er nog in om Milan, Iason en Joujou (lang geleden dat ik hem nog eens topsnelheid zag halen met die lange benen)in de vuurlijn te brengen. 
Na een vrijschop (wie gaf hem weer?) kon Radja op het halfuur de rebound benutten: 1-0. Milan 10' later vertrok als een stormram van de middellijn, slalomt voorbij twee drie spelers en besluit onhoudbaar, klasse man. 

In de tweede helft komt de rest van onze talentenbank aan hun trekken: Boris,  terug van kwetsuur komt zijn technische vaardigheid etaleren, Jules geeft zich volledig op de plaats van Bart en A3 kan zijn kans afwachten om onverwachte dingen te doen. 

De stand blijft ongewijzigd, mede door die gelukkig gemiste penalty en de punten zijn binnen. Volgende week op naar Nellyboys. 

dinsdag, 03 september 2019 13:43

Raket Tienen - Remy Boys 2: 0-1

Written by

Vorig jaar kregen we op eigen veld nog een pandoering met 1-5 van de raketeers. Peter, als gelegnheidscoach had wel een sterke selectie spelers meegekregen van onze T1: Thijs, Wout en Milan in de vuurlinie, Pirre, Ruben en Marre in het middenveld, Sander, Bram R, Seppe, Roel achteraan. En een niet te passeren Lukas in doel. Met een stevige bank die de tweede helft inviel: Joujou, Niko, werkpaard Force en techno Jos. 

Mooi voetbal gezien want ook de raketeers kunnen een potje voetballen met veel precies passenspel. onze gasten hebben het meer van inzet en werkkracht. De eerste helft telde ik een paar kansen voor ons maar de precisie van de laatste pas ontbrak. Onze verdediging spaalde onder leiding van Roos wel heel sterk, (bijna) geen doorkomen aan. 

Het orgelpunt kwam midden de tweede helft, op vrijschop enkele meters voor de backlijn nog, knalt Pirre mooi in de bovenhoek, onhoudbaar! Zijn oerschreeuw was geweldig om horen. Het laatste kwartier zijn we wel ontsnapt aan een mogelijke tegengoal... dikke proficiat voor deze geslaagde seizoensstart. Nieuwsgierig wat jullie er dit jaar met het vele nieuwe talent zullen van bakken. 

Kleine tip: sleutel is komen trainen! De club - en natuurlijk zeker ook de coach - verwacht dat jullie minstens de helft van de trainingen aanwezig zijn en beschikbaar voor 9 op de 10 matchen; alleen GROEN is het juiste vak op den doodle! No sweat, no glory. 

zondag, 03 maart 2019 14:56

Remyboys II - FC Caf 99: 2-2

Written by

Ondanks het goede spel van de boys, werd het toch nog een gelijkspel met dank aan de onbekwaamheid van een limburgse scheidsrechter. 

Al na 10' lanceert Bram R een aanval van op rechts, past op Jokke I die twee keer de keeper treft, bij de derde poging  kan Joujou toch scoren: 0-1. Op het halfuur maakt Jonas echter een onnodige fout met een  tweede gele kaart en we staan met 10. Jonas D komt op minuut 40' alleen door  voor de keeper maar besluit recht in zijn handen. We halen toch de rust met die voorsprong. 
De tweede helft starten we met Maarten de force, al op het uur krijgt  Joujou een open kans maar ook vlak op de keeper. gelukkig kan Ruben een paar minuten later een vrijschop op het hoofd schilderen van Bram die mooi overhoeks kan binnenkoppen: 0-2. Normaal denk je dan dat de overwinning lonkt maar dat is buiten een onbekwame arbiter gerekend: op minuut 75', valt Jules dan onbedoeld pardoes op een speler van Caf in de backcarré, limburg geeft  penalty en het staat 2-1. Maar 5' voor tijd volgt het toppunt van geklungel door een scheids - de mens is al op leeftijd en kan  nog hoogstens een tiental meter van de middenstip belopen - Jules krjigt de bal op de borst bij het uitverdedigen en de scheids meent opnieuw een fout te zien tot grote verrassing van vriend en vijand, opnieuw penalty en het staat gelijk.

Hoe het mogelijk is dat dat soort onbekwaamheid toegelaten wordt op een voetbalveld is iets waar je machteloos tegen staat. Nu er, volgens mij terecht, weer autokeuring verplicht wordt voor oldtimers, zou het geen slecht idee zijn voor de Belgische Bond om een gelijksoortig initiatief te nemen  voor oldtimers-arbiters. Het gevolg is wel dat hij van onze ploeg twee broodnodige punten gestolen heeft.

Toch bravo voor het degelijke voetbal dat onze tweede ploeg gebracht heeft!

woensdag, 20 februari 2019 08:40

Remyboys II - VK Heuvel-Lo: 4-2

Written by

Het was al geleden van begin november dat onze tweede ploeg nog eens kon winnen, en dan nog met duidelijke cijfers tegen de derde in de stand.

Het begon nochtans weer troosteloos, na amper 20' stonden we al 0-2 achter. Jan Henderix was echter in een begenadigde dag: eerst schildert hij een voorzet op het hoofd van Joujou die binnenkopt, 2-1, en dan trapt hij een vrijschop tegen de paal, gelukkig kan Bram recupereren en de 2-2 staat op het bord. Kort voor rust begaan de heuvelaars een penanty op Joujou, en weer Jan H helpt ons zowaar aan een voorsprong: 3-2 met de rust!

 Jonas D komt wel Bram vervangen, maar de tweede helft wordt Joujou-time, al na 5' tikt Joujou twee man uit en werkt af: 4-2, voorwaar hij kan het nog, zijn tweede van de match! Op minuut 60 stelt hij hun keeper op de proef met een bal die maar juist overgetikt wordt. Maarten de Force op corner besluit rakelings naast, Matyas B geeft nog van op links een scherpe voorzet voor doel, maar Joujou komt een voet tekort. 

Kortom een verdiende overwinning, echter onverzoenbaar met de pover 11 punten in de stand. Nu is minstens de mogelijkheid gevrijwaard om van die voorlaatste plek weg te geraken in de zeven laatste matchen. 

zondag, 06 januari 2019 10:38

Raket Tienen - Remyboys 2 : 1-1

Written by

Van horen zeggen want de match zelf niet gezien. 

Toch een moedgevend begin na de winterstop met een puntje te halen tegen een van de betere ploegen in tweede klasse vorig jaar! In de thuismatch kregen we er nog een ontnuchterende 1-5 van aangesmeerd. 

Blijkbaar speelde PJ toch een belangrijke rol in de owngoal die we hebben afgedwongen. 

Het komt er nu op aan te vechten voor het behoud/overleven in tweede klasse. Het is zoals met studeren: liever eerder achteraan in een sterke klasse, dan vooraan bij een zwakkere, wat -peuten, -teuten en -logen daar ook over mogen beweren! 

Met dank aan Maarten De Force om weer al eens zijn nut bewezen te hebben als gelegenheidsdoelman.

Bravo boys

Pagina 1 van 8

Wedstrijdverslagen 1de ploeg

Wedstrijdverslagen 2de ploeg